Βύνες
ΤΟ ΒΥΝΟΠΟΙΕIΟ ΜΑΣ
Η αυτονομία, ο απόλυτος έλεγχος για σταθερή ποιότητα του προϊόντος και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας ήταν οι αιτίες που μας ώθησαν να δημιουργήσουμε το δικό μας βυνοποιείο.

Το υπερσύγχρονο βυνοποιείο μας στην Κομοτηνή ολοκληρώθηκε το 2014 και αποτελεί την πλέον σύγχρονη εγκατάσταση της Ευρώπης στο είδος του. Με την επέκτασή του το β’ εξάμηνο του 2017, διπλασιάσαμε την παραγωγική μας δυνατότητα, εξασφαλίζοντας τη σταθερή ποιότητα, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες των συνεργαζόμενων ζυθοποιίων μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με Βύνη Θράκης.
Mε αποκλειστική χρήση νερού και κριθαριού, χωρίς πρόσθετα και χωρίς φυτο-ορμόνες, κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και αερισμού και χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην παραγωγή, η Βύνης Θράκης αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη για εταιρείες που εφαρμόζουν πιστά τον παραδοσιακό γερμανικό νόμο αγνότητας (Reinheitsgebot) για την παραγωγή μπύρας.

Έτσι ανταποκρινόμαστε στις ειδικές ανάγκες των πελατών μας, προσφέροντας σταθερές και ανταγωνιστικές τιμές, ενώ παράγουμε βύνη που υπερκαλύπτει τα πιο υψηλά πρωτόκολλα ποιότητας, επενδύοντας σε μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελούμενες σχέσεις με όλους τους πελάτες μας.

Επιπρόσθετα, με τη στρατηγική θέση των εγκαταστάσεων μας στο επίκεντρο των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (25,000 στρέμματα για το 2018) και με την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού σε όλα τα στάδια παραγωγής, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τις εκπομπές CO2, καθώς και να επιτύχουμε μέσω της εφαρμογής των συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης (Agro 2.1, 2.2) τη μείωση των εισροών και την ελαχιστοποίηση της υπολειμματικότητας περιβαλλοντικών επιμολυντών στη Βύνη Θράκης.
ΒΥΝΗ ΘΡΑΚΗΣ
Ο στόχος μας για τη δημιουργία μιας 100% γνήσιας ελληνικής μπύρας που θα παράγεται στον τόπο μας από μια επιχείρηση ελληνικών συμφερόντων με έδρα την Ελλάδα και από ελληνικές πρώτες ύλες, έχει επιτευχθεί στο μέγιστο με την καθετοποίηση της παραγωγής και τη δημιουργία της Βύνης Θράκης. Η Βύνη Θράκης είναι η ψυχή της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ, καθώς της χαρίζει χαρακτηριστικό σώμα και τον ιδιαίτερο γευστικό της χαρακτήρα.
Ήταν το 2006, όταν πρώτοι εμείς στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης εφαρμόσαμε τη συμβολαιακή καλλιέργεια κριθαριού βυνοποίησης στην Ελλάδα. Έκτοτε, έχουμε καταφέρει να καλύπτουμε στο απόλυτο τις δικές μας ανάγκες και να προμηθεύουμε τις περισσότερες από τις ελληνικές ζυθοποιίες, με ανώτερης ποιότητας, ελληνική Βύνη Θράκης. Παράλληλα, την τελευταία τριετία έχουμε καταστήσει τη χώρα μας σε εξαγωγέα βύνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου εξάγοντας ήδη σε αρκετές χώρες, όπως στο Ισραήλ, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και αλλού.
Εφαρμόζουμε υψηλά συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη γεωργική παραγωγή, φιλικά προς το περιβάλλον (Agro 2.1, 2.2) και διαθέτουμε εξειδικευμένο προσωπικό σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από τον αγρό έως την τελική επεξεργασία της Βύνης Θράκης, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του βυνοποιείου μας.

Η Βύνη Θράκης, από ποικιλίες δίστιχου κριθαριού, με τα αυστηρά κριτήρια παραγωγής και την εξαιρετική της ποιότητα, έχει καταφέρει να αποτελεί την πρώτη επιλογή τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους ξένους ζυθοποιούς, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα βυνών, που συνεχώς εμπλουτίζονται με νέες επιλογές, διατηρώντας πάντα τις βασικές της αρχές, με σεβασμό στον πελάτη και τον παραγωγό.
Μετάβαση στο περιεχόμενο