Σημαντική Διάκριση για τη Μπύρα Βεργίνα, τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης και την Ελλάδα στα International Brewing Awards 2013 (17/05/2013)

Στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο διεθνή διαγωνισμό μπύρας του κόσμου, τα InternationalBrewingAwards, που διεξάγονται ανά διετία από το 1886 στην Μεγάλη Βρετανία, η ελληνική μπύρα Βεργίνα Weiss της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Speciality Wheat Beer για το 2013.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία στις 26 Απριλίου, στο ιστορικό Guildhall του Λονδίνου, και αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός διαγωνισμός προσέλκυσε σχεδόν 1.000 συμμετοχές από 70 χώρες – μια σημαντική αύξηση από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2011.

Το αργυρό μετάλλιο παρέλαβε ο Brewmaster της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., κ. Χρήστος Δημτσούδης, ο οποίος ως δημιουργός της Βεργίνας Weiss κατάφερε να αντιμετωπίσει ως “ίσος προς ίσον” τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες του πλανήτη και να διακριθεί σε μια από τις πιο απαιτητικές κατηγορίες του διαγωνισμού.

Ο επόμενος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Κέντρο Ζυθοποιίας της Αγγλίας στο Burton-upon-Trent τον Φεβρουάριο του 2015, και όπως δήλωσε ο κ. Δημτσούδης “H Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης σκοπεύει να συμμετάσχει εκ νέου στην μεγάλη αυτή γιορτή της μπύρας, με τις υπάρχουσες αλλά και ορισμένες καινούργιες ποικιλίες που ετοιμάζεται να λανσάρει το επόμενο διάστημα στην αγορά, ευελπιστώντας σε νέες και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις για τη Μπύρα Βεργίνα, τη Θράκη και την Ελλάδα μας!”

Τελική Κατάταξη: Group Class 1 for Speciality Wheat Beer – 2013

GOLD Samuel Adams White Lantern, The Boston Beer Company, USA

SILVER Vergina-Weiss Beer, Macedonian Thrace Brewery, Greece

BRONZE Baltika No8 Wheat, Baltika Breweries, Russia.

ΠΗΓΗ http://ipatrida.gr/Published On: Fri, May 17th, 2013

Προηγούμενο Πίσω Επόμενο
Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο