3 νέα βραβεία για τη Ζυθοποιία μας στον Διεθνή Διαγωνισμό Concours International de Lyon 2023!! Χρυσό βραβείο για την Βεργίνα Lager μας!

Για άλλη μία φορά είμαστε περήφανοι για τις νέες διακρίσεις στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours International de Lyon 2023, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αγάπη και το μεράκι, την υψηλή τεχνολογική κατάρτιση και την αφοσίωσή μας, για την παραγωγή της καλύτερης Ελληνικής μπύρας στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στη Λυών, την “πρωτεύουσα” της γαλλικής γαστρονομίας, ενώ οι υποψηφιότητες στις διάφορες κατηγορίες μπύρας φέτος ξεπέρασαν τις 10.000 από 43 συνολικά χώρες.

Συγκεκριμένα, οι μπύρες της ΖΜΘ που διακρίθηκαν φέτος στη Λυών είναι:

-ΒΕΡΓΙΝΑ Lager: η αυθεντική ελληνική Premium Lager από 100% Βύνη Θράκης και εκλεκτές πρώτες ύλες, κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία Helles.

-ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss: η πλέον πολυβραβευμένη μπύρα μας, η οποία αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες του κόσμου στην κατηγορία Hefeweizen, έχοντας κερδίσει μετάλλια και διακρίσεις στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς, κατέκτησε για άλλη μια φορά το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Wheat Beer-Weizenbier-Hefeweizen Hell.

-ΒΕΡΓΙΝΑ Honey & Spice special edition: η αφιλτράριστη, απαστερίωτη διπλής ζύμωσης Ale μπύρα με μέλι, περγαμόντο & ροζ πιπέρι που διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος της προϊόν, που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις πολύπλοκες γεύσεις της βέλγικης σχολής, κατέκτησε το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Speciality Beer

Σχολιάζοντας τις νέες αυτές διακρίσεις, το ιστορικό στέλεχος της ΖΜΘ κ. Χ. Δημτσούδης (Brewmaster -Μηχανικός Ζυθοποίησης από το 1997) δήλωσε:

″Είμαι περήφανος που οι αγαπημένες μας μπύρες ΒΕΡΓΙΝΑ τίμησαν για άλλη μια φορά τα εθνικά μας χρώματα, αναδεικνύοντας παράλληλα την μοναδική προστιθέμενη αξία που δίνει στον τόπο μας ο κλάδος της ανεξάρτητης ελληνικής μικροζυθοποιίας. Η αναγνώριση στο πλαίσιο διεθνών, υψηλού κύρους διαγωνισμών τιμά όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας, και ιδιαίτερα τους συμβεβλημένους αγρότες της ΖΜΘ που μας προμηθεύουν με τα καλύτερα ελληνικά κριθάρια για την δημιουργία της εκλεκτής “Βύνης Θράκης” από το 2006.

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ θα ήθελα να το εκφράσω στους πιστούς φίλους της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ που μας στηρίζουν με πάθος από την δεκαετία του ‘90, στα δύσκολα πρώτα μας χρόνια όπου βρεθήκαμε με την …πλάτη στον τοίχο λόγω των γνωστών καταχρηστικών συμπεριφορών, και τους υπόσχομαι ότι στα χρόνια που έρχονται θα τους δίνουμε ακόμη περισσότερους λόγους να ζητάνε, πάντα, #monoVergina.”

Προηγούμενο Πίσω
Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο