Νέες διεθνείς διακρίσεις για την μπύρα ΒΕΡΓΙΝΑ στον Διεθνή Διαγωνισμό Concours International de Lyon 2022 (19/04/2022)

Αποσπώντας πέντε νέες διακρίσεις, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (“ΖΜΘ”) πέτυχε τη βράβευση του συνόλου σχεδόν των συμμετοχών της στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours International de Lyon 2022, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το μεράκι, την υψηλότατη τεχνολογική κατάρτιση και την αφοσίωση των ανθρώπων της στην παραγωγή της καλύτερης ελληνικής μπύρας στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στη Λυών, την “πρωτεύουσα” της γαλλικής γαστρονομίας, ενώ οι υποψηφιότητες στις διάφορες κατηγορίες μπύρας φέτος ξεπέρασαν τις 2100 από 28 συνολικά χώρες.

Συγκεκριμένα, οι μπύρες της ΖΜΘ που διακρίθηκαν φέτος στη Λυών είναι:

ΒΕΡΓΙΝΑ Red: η αρωματική, κεχριμπαρένια μπύρα φτιαγμένη με περισσή αγάπη και την μοναδική μας συνταγή από σπάνιες βύνες Θράκης, απέσπασε Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Red and Amber Lager καθώς και την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση ως η Καλύτερη Ελληνική Συμμετοχή στον Διαγωνισμό.

ΒΕΡΓΙΝΑ Lager: η αυθεντική ελληνική Premium Lager από 100% Βύνη Θράκης και εκλεκτές πρώτες ύλες, απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Helles.

ΒΕΡΓΙΝΑ Alcohol Free: το νεότερο και πιο…αθώο μέλος της οικογένειάς μας, μία γνήσια Premium Lager χωρίς αλκοόλ, απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Non-Alcoholic Beer– Bottom Fermented.

ΒΕΡΓΙΝΑ Πορφύρα: η αφιλτράριστη δυνατή ξανθιά Lager με αυτοκρατορικές καταβολές, που σε κατακλύζει από την πρώτη στιγμή με ευγενή αρώματα λυκίσκου και βύνης που ισορροπούν άριστα και δένουν αρμονικά, απέσπασε το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία German- Style Kellerbier.

ΒΕΡΓΙΝΑ Weiss: η πλέον πολυβραβευμένη μπύρα μας, η οποία αναγνωρίζεται ως μία από τις καλύτερες του κόσμου στην κατηγορία Hefeweizen, έχοντας κερδίσει μετάλλια και διακρίσεις στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς, απέσπασε για άλλη μια φορά το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Wheat Beer-Weizenbier-Hefeweizen Hell.

Σχολιάζοντας τις νέες αυτές διακρίσεις, το ιστορικό στέλεχος της ΖΜΘ κ. Χ. Δημτσούδης (Brewmaster -Μηχανικός Ζυθοποίησης από το 1997) δήλωσε:

″Είμαι περήφανος που οι αγαπημένες μας μπύρες ΒΕΡΓΙΝΑ τίμησαν για άλλη μια φορά τα εθνικά μας χρώματα, αναδεικνύοντας παράλληλα την μοναδική προστιθέμενη αξία που δίνει στον τόπο μας ο κλάδος της ανεξάρτητης ελληνικής μικροζυθοποιίας. Η αναγνώριση στο πλαίσιο διεθνών, υψηλού κύρους διαγωνισμών τιμά όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας, και ιδιαίτερα τους συμβεβλημένους αγρότες της ΖΜΘ που μας προμηθεύουν με τα καλύτερα ελληνικά κριθάρια για την δημιουργία της εκλεκτής “Βύνης Θράκης” από το 2006.

Τέλος, το μεγαλύτερο ευχαριστώ θα ήθελα να το εκφράσω στους πιστούς φίλους της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ που μας στηρίζουν με πάθος από την δεκαετία του ‘90, στα δύσκολα πρώτα μας χρόνια όπου βρεθήκαμε με την …πλάτη στον τοίχο λόγω των γνωστών καταχρηστικών συμπεριφορών, και τους υπόσχομαι ότι στα χρόνια που έρχονται θα τους δίνουμε ακόμη περισσότερους λόγους να ζητάνε, πάντα, #monoVergina.”

Προηγούμενο Πίσω Επόμενο
Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο